0887 95 91 91

Стоманен двукамерен Котел BURNiT ADVANCE DC 35kW - пелети, дърва, въглища, брикети

Нов DC-A - 01.jpg
DC-A - 01.jpg DC-A - 02.jpg DC-A - 03.jpg DC-A - 04.jpg DC-A - 05.jpg

Стоманен двукамерен Котел BURNiT ADVANCE DC 35kW - пелети, дърва, въглища, брикети

Производител: BURNiT - България

Код: 310160

Тегло и обем с опаковка: 610 кг.; Д/Ш/В 107/63/156 см.

Наличност: Да, в склад на доставчик

Срок за доставка: До 20 работни дни

Клубна цена

8060,75 лв.

Количество

-+

цена:

848500 лв.
Безплатна
доставка
Купи сега
Купи на изплащане

Сравни

Принтирай

Изпрати

Любими

Стоманен двукамерен котел BURNiT ADVANCE DC 35kW е високоефективен котел за отопление на средни и големи помещения. Котелът има множество предимства, той е поставен във високия клас ADVANCE и си осигурява завидно висок коефицент на полезно действие (КПД) до 89% ефективност. Уникалното в този котел е комбинирането на две камери, и съответно два режима на работа. Може да работи както на дървесни пелети, чипс, сухи костилки и др. подобни, така и на дърва, брикети, въглища, като алтернативни (резервни) горива. Наблюдаваме абсолютно автоматизирано запалване и пелетоподаване, което гарантира оптимална самостоятелна работа на котела, подава гориво само когато е нужно. По този начин се сваля разхода за гориво т.е. спестяваме пари.
Електронното управление контролира циркулационната помпа на отоплителната инсталация и помпата за битовата гореща вода (БГВ). Стабилният метален страничен бункер допринася за качественото съхранение и подаване на гориво.

Имаме възможност за прецизно управление по температура, чрез три температурни датчика в котела, бойлера и буферния съд. Това улеснява прецизната настройка на отоплителната инсталация, извършена от професионалист, който бързо и лесно ще изгради една съвременна система.
Имаме практично инженерно решение от управление на вентилатор, подпомагащ горивния процес.
Котелът е снабден със съвременна автоматична почистваща система на пелетната горелка. При продължителна й работа, се появяват натрупвания на остатък по стените на горивната камера. Тези налепи буквално задръстват горелката, тя започва да гасне и се нарушава нормалния й работен режим. Тези вредни частици не трябва да надвишават 2% от общото тегло на горивото. Но реално на българския пазар в повечето случаи дървесните пелети са с по-ниско качество и надвишават тези норми. И в допълнение DC притежава механизъм за автоматично отвеждане на пепелта в подвижния контейнер за пепел и сажди, снабден с практични колелца. С наличието на тези самопочистващи функции, Вие си гарантирате безпрепятствена работа на Вашето съоръжение, без да е нужно ръчно да се ангажирате с преглед и почистване на горелката.
Стабилният метален страничен бункер, с голяма вместимост от 265л., допринася за качественото съхранение и подаване на гориво.
Имаме и едно високо ниво на защита чрез спирането на подаване, на пелети при висока температура. Предпазният клапан по температура е свързан с резервоара за вода и в случай на обратен пламък в шенковия механизъм, водата постъпва от преходния фланец в шнековия механизъм и бункера като предотвратява самозапалването на горивото. Котелът е тестван и одобрен от международния стандарт EN 303-5, гарантиращ сигурност и защита. При спиране на тока, което често се среща в България, уредът запазва своите настройки, което ни спестява много нерви и грижи.

Продуктът е насочен към клиенти, които желаят да се отопляват на пелети, но същевременно биха употребили и дърва като алтернатива. Възползват се от всички екстри на съвременните автоматизирани пелетни съоръжения, т.е. да отопляват сградата си с минимални физически действия от тяхна страна. Домакините ще са горди с това, че са получили една несравнима топлина, отоплителната инсталация с дървесен материал е несравнима с климатици, духалки или др. подобни. Има клиенти, които през деня ползват дърва ръчно зареждане, а вечер преминават на пелети автоматизирано, за да си доставят постоянна температура и липса на ангажимент. Други имат достъп и до двата вида горива и когато изразходват в сезон пелетите преминават на дърва или обратно. Тази гъвкавост в употребата на котела го прави уникален в класа си.
Със съвременната си автоматизирина многофункционалност, високият си коефицент на полезно действие, елегантният си модерен дизайн, с постигнатите европейски стандарти за качество и с достъпните си цени, двукамерните котли BURNiT Аdvance DC са предпочитан продукт не само в България, но и в много други европейски и страни от региона. Над 60% от продукцията с марка BURNiT е за износ. Това и фактът, че заводът разполага с най-голямата реална сервизна мрежа в страната, прави продуктите с марка BURNiT желан и добър избор.

 

Предимства от orex.bg:

 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА в България.
 • НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ. 
 • КОЛИЧЕСТВА на СКЛАД.
 • ЛИЗИНГ с 0% ЛИХВА при 6 равни вноски. кликни тук!
 • ИЗГОДНА ЦЕНА - продукта е закупен директно от завода производител без посредник.

МОЛЯ, АКО НАМЕРИТЕ ПО-НИСКА ЦЕНА ОТ НАШАТА НА ПРОДУКТИ С МАРКАТА BURNiT, ОБАДЕТЕ СЕ И ЩЕ ВИ ДАДЕМ ОЩЕ ПО-ДОБРА ЦЕНА! 0887 95 91 91, 0877 91 91 51

 

Предимства:

 • БЕЗПЛАТЕН ПУСК в България.
 • Гаранция 2 години - подплатена с огромната реална сервизна мрежа в цяла България.
 • Автоматизирано запалване и горивоподаване.
 • Вентилатор гарантиращ устойчива работа на горелката.
 • Самопочистваща функция на горелката - от 1 до 6 пъти на 24 часа.
 • Автоматично отвеждане на пепелта в специално конструиран контейнер.
 • Управление на помпа за отоплителна инсталация/буферен съд.
 • Управление на помпа за БГВ (битова гореща вода).
 • Управление от външен стаен термостат.
 • Опция за ръчен режим при изгаряне на дърва и/или въглища в горната камера.
 • Датчик за изгорели газове.
 • Температурен датчик следи температурата в котела.
 • Температурен датчик следи температурата в бойлера.
 • Два температурни датчика следят температурата в буфера.
 • Дизайн с 2 горивни камери. Към долната камера е присъединена горелка, като и двете горивни камери са разделени с метална скара.
 • Две ревизионни врати улесняват почистването на димогарните тръби и горивните камери.
 • Триходов път на димните газове за подобрен топлообмен.
 • Система за автоматично отвеждане на пепелта в контейнера. Подвижен контейнер за пепел и сажди.
 • Окуляр за наблюдаване на горивния процес.
 • Странично присъединяване на горелката и бункера към котела. Може да се монтира отляво или отдясно на котела.

Елементи, осигуряващи безопасност:

 • Контролерът следи и регулира температурата в котела.
 • STB термостат на котела и биметален термостат на 105°С на шнековия механизъм.
 • Обезопасителен топлообменник.
 • Предпазният клапан по температура е свързан с резервоара за вода и в случай на обратен пламък в шнековия механизъм, водата постъпва от преходния фланец в шнековия механизъм и бункера като предотвратява самозапалването на горивото.
 • В случай на прекъсване на електрозахранването всички настроени параметри се запаметяват в паметта на контролера.
 • Предпазител 10 А.

Съвети:

 • Преди да закупите каквото и да е автоматизирано съоръжение, погледнете внимателно покритието на сервизната мрежа на продукта в страната.
 • Ако сте пред избор на вариант за отопление на пелети, дърва, ток или др., погледнете спокойно всички плюсове и минуси при отделните  варианти, за да вемете правилното решение във Вашият случай.
 • При закупуването на какъвто и да е автоматизиран котел, заинтересувайте се сертифициран ли е по БДС, други международни стандарти и т.н. Всеки допълнителен сертификат за качество или покрит стандарт, говори за един по-стабилен и сигурен във времето продукт. 

 

Информация за производителя:
BURNiT и SUNSYSTEM са търговски марки на NES ltd. основана 2002г. в гр. Шумен. Това е първият частен производител в България, на термални и соларни изделия. Производството в този съвременен завод е под строгия контрол и според изискванията на системата за управление на качеството ISO 9001:2008. С екип от над 330 висококвалифицирани кадри, със собствен производствен цех, складова база и администрация на площ от 20 000м2, заводът успява да се наложи както у нас, така и на световните пазари. Огромно предимство на NES Ltd. е огромната мрежа от сервизи в цяла България, която дава спокойствие за сигурност при покупка на техни продукти. За повече информация, може да разгледате и фирмените сайтове на завода http://www.sunsystem.bg/bg/ и http://www.burnit.bg/bg/.

 

Ние от orex.bg, като работещ съвременен онлайн магазин, сме извършили успешни доставки на нашите продукти във всички 28 области в България:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, София област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.
Освен във всички областни градове сме доставяли бързо и безпроблемно, и до много други по-малки градове и села в цяла България.


Производител: BURNiT - България
Вид: Стоманен котел
Цвят: Червен
Номинална мощност: 35kW
Коефициент на полезно действие (КПД): До 89%
Наличие на водна риза: Да
Мощност на топлоотдаване на водна риза: 35kW
Обем на водна риза: 113л.
Размер на вход/ изход на водна риза: 1 1/4'' външна резба
Работно налягане: 3 бара
Работен температурен интервал: 65-85°С
Гориво: Комбинирано - дървесни пелети, дърва и въглища
Обем на горивна камера: 72л. (пелети, костилки); 96л. (дърва, въглища)
Размер на светъл отвор за зареждане: 200/390мм.
Максимална дължина на дървени трупи: 500мм.
Наличие на бункер: Да
Вместимост на бункер: 265л./148кг.
Мощност на ел. част (тип захранване): 60-70W (230V;50Hz)
Консумирана мощност на горелката при запалване: 1600W (230V;50Hz)
Консумирана мощност на горелката в работен режим: 60-70W (230V;50Hz)
Консумирана мощност на горелката при самопочистване: 1300W (230V;50Hz)
Фотодатчик: Да
Възможност за управление на помпена система: Да
Автоматична самопочистваща система: Да
Шнек за подаване на пелети: Да
Електронно управление: Да
Управление чрез Wi-Fi модул: Не
Необходима тяга на комина: 0.20mbar
Размер на тръба за присъединяване към комин: Ø180мм.
Ревизионен отвор на комина: 200/90мм.
Температура на изходящи газове: До 180°С
Температурен индикатор: Да
Контейнер за пепел и сажди: Да
Книжка с упътване на български език: Да
Размер (Габарити) Дълбочина/Ширина/Височина: 107/140/160см.
Тегло: 565кг.
Специфики: Две отделни горивни камери. Автоматично отвеждане на пепелта
В съотвестствие със стандарт за качество: ISO 9001:2008, EN 303-5
Гаранция: 2 години
Изисквания за безплатен пуск - BURNiT 510,16 KB Изтегли

Изисквания за безплатен пуск - BURNiT (510,16 KB)

Изтегли

 • Преди да закупите каквото и да е автоматизирано съоръжение, погледнете внимателно покритието на сервизната мрежа на продукта в страната.
 • Ако сте пред избор на вариант за отопление на пелети, дърва, ток или др., погледнете спокойно всички плюсове и минуси при отделните  варианти, за да вемете правилното решение във Вашият случай.
 • При закупуването на какъвто и да е автоматизиран котел, заинтересувайте се сертифициран ли е по БДС, други международни стандарти и т.н. Всеки допълнителен сертификат за качество или покрит стандарт, говори за един по-стабилен и сигурен във времето продукт.


Гаранция 2 години - подплатена с огромната реална сервизна мрежа в цяла България.

Моля, позвънете на телефон 0700 17 343, който е на централния сервиз на завода. На този номер от завода задължително ще Ви намерят сервизна фирма, която ще извърши първоначалният пуск и настройка на съоръжението.

Можете да направите и онлайн заявка за пуск или профилактика на Вашето съоръжение като кликнете върху линка https://burnit.bg/bg/сервизи. В отворения сайт на завода натиснете бутона ''Заяви'' в десния тъмен квадрат и следвайте указанията.

Назад
whQrdY.png