0887 95 91 91

Стоманен пелетен Котел BURNiT ADVANCE PLB 15kW - пелети, включени горелка, шнек, бункер 500л и 2 вентилатора

Нов PeleBurn - 01.jpg
PeleBurn - 01.jpg PeleBurn - 02.jpg PeleBurn - 03.jpg PeleBurn - 04.jpg PeleBurn - 05.jpg PeleBurn - 06.jpg

Стоманен пелетен Котел BURNiT ADVANCE PLB 15kW - пелети, включени горелка, шнек, бункер 500л и 2 вентилатора

Производител: BURNiT - България

Код: 310151

Тегло и обем с опаковка: 216 кг.; Д/Ш/В 112/64/129 см.

Наличност: Да, в склад на доставчик

Срок за доставка: До 20 работни дни

Клубна цена

6236,75 лв.

Количество

-+

цена:

656500 лв.
Безплатна
доставка
Купи сега
Купи на изплащане

Сравни

Принтирай

Изпрати

Любими

Стоманен пелетен котел BURNiT ADVANCE PLB (от 5-15kW до 10-40kW) е високоефективен котел за отопление на средни и големи помещения. Котелът има множество предимства, той е най-високият в класа си и осигурява най-високият коефицент на полезно действие (КПД). PLB достига завидните 91% ефективност. Наблюдаваме абсолютно автоматизирано запалване и пелетоподаване, което гарантира оптимална самостоятелна работа на котела, подава гориво само когато е нужно. По този начин се сваля разхода за гориво т.е. спестяваме пари.
Електронното управление контролира циркулационната помпа на отоплителната инсталация и помпата за битовата гореща вода (БГВ). Стабилният метален страничен бункер допринася за качественото съхранение и подаване на гориво.

Имаме възможност за прецизно управление по температура, чрез три температурни датчика в котела, бойлера и буферния съд. Това улеснява прецизната настройка на отоплителната инсталация, извършена от професионалист, който бързо и лесно ще изгради една съвременна система.
Имаме практично инженерно решение от управление на два вентилатора, подпомагащи горивния процес. Единият е смукателен вентилатор за изходящите димни газове на котела и нагнетяващ вентилатор на горелката.
Котелът е снабден с две съвременни почистващи системи. Едната е на пелетната горелка. При продължителната й работа, се появяват натрупвания на остатък по стените на горивната камера. Тези налепи буквално задръстват горелката, тя започва да гасне и се нарушава нормалния й работен режим. Тези вредни частици не трябва да надвишават 2% от общото тегло на горивото. Но реално на българския пазар в повечето случаи дървесните пелети са с по-ниско качество и надвишават тези норми. Вторият почистващ механизъм е на димогарните тръби, те поддържат чиста главната горивна камера. И в допълнение PLB притежава механизъм за автоматично отвеждане на пепелта в подвижния контейнер за пепел и сажди, снабден с практични колелца. С наличието на тези самопочистващи функции, Вие си гарантирате безпрепятствена работа на Вашето съоръжение, без да е нужно ръчно да се ангажирате с преглед и почистване на горелката.
Стабилният метален страничен бункер, с голяма вместимост от 500л., допринася за качественото съхранение и подаване на гориво.

Имаме и едно високо ниво на защита чрез спирането на подаване, на пелети при висока температура. Котелът е тестван и одобрен от международния стандарт EN 303-5, гарантиращ сигурност и защита. При спиране на тока, което често се среща в България, уредът запазва своите настройки, което ни спестява много нерви и грижи.
Продуктът е насочен към клиенти, които желаят да се отопляват на пелети и желаят да се възползват от всички екстри на съвременните автоматизирани пелетни съоръжения, т.е. да отопляват сградата си с минимални физически действия от тяхна страна. Домакините ще са горди с това, че са получили една несравнима топлина, отоплителната инсталация с дървесен материал е несравнима с климатици, духалки или др. подобни. Пелетите са чисти за складиране, идват пакетирани в найлонови чували. И не на последно място е грижата към околната среда, дървесната пелета е произведена от отпадъчен материал, който се изхвърля след обработката на дърво.
Със съвременната си автоматизирина многофункционалност, високият си коефициент на полезно действие, елегантният си модерен дизайн, с постигнатите европейски стандарти за качество и с достъпните си цени, пелетните котли BURNiT Аdvance PLB са предпочитан продукт не само в България, но и в много други европейски страни и страни от региона. Над 60% от продукцията с марка BURNiT е за износ. Това и фактът, че заводът разполага с най-голямата реална сервизна мрежа в страната, прави продуктите с марка BURNiT желан и добър избор.

 

Предимства от orex.bg:

 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА в България.
 • НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ. 
 • КОЛИЧЕСТВА на СКЛАД.
 • ЛИЗИНГ с 0% ЛИХВА при 6 равни вноски. кликни тук!
 • ИЗГОДНА ЦЕНА - продукта е закупен директно от завода производител без посредник.

МОЛЯ, АКО НАМЕРИТЕ ПО-НИСКА ЦЕНА ОТ НАШАТА НА ПРОДУКТИ С МАРКАТА BURNiT, ОБАДЕТЕ СЕ И ЩЕ ВИ ДАДЕМ ОЩЕ ПО-ДОБРА ЦЕНА! 0887 95 91 91, 0877 91 91 51

 

Предимства:

 • БЕЗПЛАТЕН ПУСК в България.
 • Гаранция 2 години - подплатена с огромната реална сервизна мрежа в цяла България.
 • Вграден контролер. Функции:
   - автоматично управление на горивния процес (запалване и пелетоподаване);
   - управление на помпа за отоплителна система;
   - управление на помпа за БГВ (битова гореща вода);
   - управление от външен стаен термостат;
   - управление на котела по температурата в буферен съд.
 • Самопочистваща функция на горелката и димогарните тръби.
 • Температурен датчик следи температурата в котела.
 • Датчик за изгорели газове.
 • Температурен датчик следи температурата в бойлера.
 • Два температурни датчика следят температурата в бурера.
 • Два вентилатора подпомагат горивния процес - смукателен вентилатор за изходящите димни газове на котела и нагнетяващ вентилатор на горелката.
 • Автоматична система на почистване.
 • Система за автоматично отвеждане на пепелта в контейнера. Подвижен контейнер за пепел и сажди.
 • Пелетна горелка PELL - механизъм за издърпване на горелката за удобна поддръжка.
 • Бункерът за пелети с обем 500л. позволява монтаж отляво или отдясно на котела.
 • Окуляр за наблюдаване на горивния процес.

Елементи, осигуряващи безопасност:

 • STB термостат спира подаването на гориво в горелката в случай на превишаване нормалния температурен режим на котела.
 • Огънатата захранваща тръба на горелката възпрепятства постъпването на обратен огън от горелката в буункера с пелети.
 • Термостатична защита (80°С) - в горелката, срещу обратно горене.
 • Предпазител 10 А.
 • В случай на прекъсване на електрозахранването всички настроени параметри се запаметяват в паметта на контролера.

Съвети:

 • Преди да закупите каквото и да е автоматизирано съоръжение, погледнете внимателно покритието на сервизната мрежа на продукта в страната.
 • Ако сте пред избор на вариант за отопление на пелети, дърва, ток или др., погледнете спокойно всички плюсове и минуси при отделните  варианти, за да вемете правилното решение във Вашият случай.
 • При закупуването на какъвто и да е автоматизиран котел, заинтересувайте се сертифициран ли е по БДС, други международни стандарти и т.н. Всеки допълнителен сертификат за качество или покрит стандарт, говори за един по-стабилен и сигурен във времето продукт. 

 

Информация за производителя:
BURNiT и SUNSYSTEM са търговски марки на NES ltd. основана 2002г. в гр. Шумен. Това е първият частен производител в България, на термални и соларни изделия. Производството в този съвременен завод е под строгия контрол и според изискванията на системата за управление на качеството ISO 9001:2008. С екип от над 330 висококвалифицирани кадри, със собствен производствен цех, складова база и администрация на площ от 20 000м2, заводът успява да се наложи както у нас, така и на световните пазари. Огромно предимство на NES Ltd. е огромната мрежа от сервизи в цяла България, която дава спокойствие за сигурност при покупка на техни продукти. За повече информация, може да разгледате и фирмените сайтове на завода http://www.sunsystem.bg/bg/ и http://www.burnit.bg/bg/.

 

Ние от orex.bg, като работещ съвременен онлайн магазин, сме извършили успешни доставки на нашите продукти във всички 28 области в България:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, София област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.
Освен във всички областни градове сме доставяли бързо и безпроблемно, и до много други по-малки градове и села в цяла България.


Производител: BURNiT - България
Вид: Стоманен котел
Цвят: Червен
Номинална мощност: 15kW
Коефициент на полезно действие (КПД): До 91%
Наличие на водна риза: Да
Мощност на топлоотдаване на водна риза: 15kW
Обем на водна риза: 55л.
Размер на вход/ изход на водна риза: 3/4'' външна резба
Работно налягане: 3 бара
Работен температурен интервал: 65-85°С
Гориво: Дървесни пелети
Обем на горивна камера: 43л.
Наличие на бункер: Да
Вместимост на бункер: 500л./300кг.
Мощност на ел. част (тип захранване): 50W (230V;50Hz)
Консумирана мощност на горелката при запалване: 400W (230V;50Hz)
Консумирана мощност на горелката в работен режим: 60-70W (230V;50Hz)
Консумирана мощност на горелката при самопочистване: 1300W (230V;50Hz)
Фотодатчик: Да
Възможност за управление на помпена система: Да
Автоматична самопочистваща система: Да
Шнек за подаване на пелети: Да
Гъвкава тръба за връзка с шнека: Да
Електронно управление: Да
Управление чрез Wi-Fi модул: Не
Нагнетяващ вентилатор: Да
Необходима тяга на комина: 0.20mbar
Размер на тръба за присъединяване към комин: Ø133мм.
Ревизионен отвор на комина: 140/300мм.
Температура на изходящи газове: До 160°С
Температурен индикатор: Да
Контейнер за пепел и сажди: Да
Окуляр за наблюдение на горивен процес: Да
Ниво на шум: 40-45dB
Книжка с упътване на български език: Да
Размер (Габарити) Дълбочина/Ширина/Височина: 140/190/170см.
Тегло: 285кг.
Специфики: Самопочистваща функция на димогарните тръби. Два вентилатора - нагнетяващ и смукателен. Автоматично отвеждане на пепелта.
В съотвестствие със стандарт за качество: ISO 9001:2008, EN 303-5
Гаранция: 2 години
Изисквания за безплатен пуск - BURNiT 510,16 KB Изтегли

Изисквания за безплатен пуск - BURNiT (510,16 KB)

Изтегли

 • Преди да закупите каквото и да е автоматизирано съоръжение, погледнете внимателно покритието на сервизната мрежа на продукта в страната.
 • Ако сте пред избор на вариант за отопление на пелети, дърва, ток или др., погледнете спокойно всички плюсове и минуси при отделните  варианти, за да вемете правилното решение във Вашият случай.
 • При закупуването на какъвто и да е автоматизиран котел, заинтересувайте се сертифициран ли е по БДС, други международни стандарти и т.н. Всеки допълнителен сертификат за качество или покрит стандарт, говори за един по-стабилен и сигурен във времето продукт. 


Гаранция 2 години - подплатена с огромната реална сервизна мрежа в цяла България.

Моля, позвънете на телефон 0700 17 343, който е на централния сервиз на завода. На този номер от завода задължително ще Ви намерят сервизна фирма, която ще извърши първоначалният пуск и настройка на съоръжението.

Можете да направите и онлайн заявка за пуск или профилактика на Вашето съоръжение като кликнете върху линка https://burnit.bg/bg/сервизи. В отворения сайт на завода натиснете бутона ''Заяви'' в десния тъмен квадрат и следвайте указанията.

Назад
whQrdY.png