0887 95 91 91
Как се Доставя

Как става доставката на поръчаната стока?


Поръчаните онлайн стоки могат да бъдат доставени, на посочения от купувача адрес, от куриерска фирма СПИДИ, в офис на куриера или във физическите магазини на orex.bg, според желанието на клиента. Доставката на поръчки обозначение със знак (синьо камионче) е безплатна. Във всички останали случаи разходите за доставка, когато тя е до дома или офиса на клиента, или до офис на куриер, се поемат от клиента и са показани като сума в Кошницата на Стъпка 2.


Срокът за изпълнение на поръчка е описан в профила на всеки продукт, вдясно от заглавната снимка на продукта и е с различен времеви период (в зависимост от наличността в склада),(пример: Срок за доставка: До 3 работни дни). Изключение са поръчките, направени петък след 16 часа, събота, неделя, почивни и празнични дни, където срокът може да е по-дълъг от описания. Пратките се доставят от понеделник до петък между 09.00 и 18.00 часа и събота между 09.00 и 13.00 часа. Някои населени места може да се обслужват от куриера по предварително фиксиран от него график. Възможни са изключения при специални поръчки, когато срокът за доставка може да бъде по-дълъг от описания.

 

ВАЖНО!
Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати (ако все още не са) поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офис на куриера до поискване от потребителя.


Служител на orex.bg или представител на куриерска фирма СПИДИ се ангажират да уведомят потребителя по телефон или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.


В случай, че не може да изпълни поръчката, orex.bg ще информира клиента за тази ситуация.


Поръчаната стока ще бъде подобаващо опакована, заедно с придружаващите я документи. Имате възможност да отворите пратката и прегледате стоката, преди да платите на куриера. Трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката, когато получавате пратката. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера, който трябва да Ви състави протокол за увредена пратка.