0887 95 91 91
Общи Условия

Предмет и общи положения:

 1. Ако посещавате и използвате уеб сайта www.orex.bg, Вие заявявате, че приемате и сте съгласни с настоящите общи условия.

 2. orex.bg е онлайн магазин за продажба на стоки от сектори ВиК, Отопление, Баня, Градина и др.

 3. orex.bg е собственост на фирма „ОРЕКС БЪЛГАРИЯ“ ООД:

 • Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. ''Д-р Пискюлиев'' 24.

 • Адрес за кореспонденция и за отправяне на жалби от потребители: гр. Варна, ул. ''Прилеп'' 169, Търговски център ОРЕКС.

 • Регистрация към Агенция по вписванията: ЕИК: 201233835

 • Регистрация по ЗДДС: BG201233835

 1. Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между „ОРЕКС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД (наричан Orex.bg) от една страна и ползвателите на уеб сайта orex.bg (наричани Потребители) от друга страна.

 

Регистрация на потребител и защита на личните данни:

 1. Можете да ползвате orex.bg и да пазарувате от него като регистрирани или нерегистрирани потребители.

 2. В процеса на регистрация Потребителят посочва име, фамилия, e-mail и парола. След успешна регистрация и съхраняване на данните в системата на Orex.bg, по всяко време може да се въвеждат или променят данни на Потребителя, като адресът за доставка, телефонен номер, личните данни или получателят на поръчката и други.

 3. Регистрираните потребители доброволно предоставят личните си данни в процеса на регистрация.

 4. Регистрираните потребители имат право на достъп, промяна или изтриване на личните си данни, а така също имат право да изискат  да бъде закрит техния потребителски профил.

 5. Orex.bg има право да изпраща на регистрираните потребители електронен бюлетин на посочения при регистрация e-mail адрес. Потребителите имат право да откажат получаване на същия чрез кликване на линк, който се намира в така получения бюлетин.

 6. Orex.bg не предоставя личните данни на потребителите на трети лица с рекламна или каквато и да било друга цел, освен в случаите, когато са изискани от национални служби.

 

Доставка, плащане и лизинг:

 1. Пълна информация за цени и начин на доставка, методи за плащане и покупки на лизинг ще откриете в страниците Как да Поръчам?, Как да Платя? и Как да Купя на Изплащане?

 

Продукти с безплатна доставка:

 1. Моля обърнете внимание на продукти, които са със символ "синьо камионче".

 2. В целият сайт с този знак са отбелязани, продукти с безплатна доставка (т.е. разходът за куриер е за сметка на  orex.bg). Важно е, че доставката е до ваш адрес, на нивото на улицата (т.е. без качване по етажи, влизане във вътрешни дворове и др. подобни).

 3. Orex.bg си запазва правото да откаже безплатна доставка на клиент, по своя преценка (при възникнали неочаквани обстоятелства като: места до където куриера не извършва доставка; доставката е с неочаквано оскъпяване и др.). При невъзможно изпълнение на безплатна доставка, клиентът ще бъде уведомен предварително с подробна информация.

 

Orex.bg не носи отговорност за:

 1. Пропуски в информацията за дадени стоки, свързани с актуалност на наличностите, спецификации или непълна информация предоставена от производителя/вносителя.

 2. Промени в съдържанието на сайта, които са породени от вируси, хакерски атаки и др.

 3. Изчерпване на наличностите на дадени стоки.

 4. Неточности в данните за продукти в информация, получена от производителя/вносителя.

 5. Забавяне или неизпълнение на задълженията по причина, извън контрола на Orex.bg.

 6. Разлики в цвета на стоките на снимките в сайта и „на живо“, поради промяната на цветовите гами при някои екрани/дисплеи.

 

Права на Orex.bg:

 1. Да откаже поръчка, без да дължи обезщетение на потребителя. В случаите, когато потребителят е заплатил предварително, Orex.bg трябва да му върне получената сума без ненужно забавяне и в законов срок.

 2. Да не носи отговорност за коректността и точността на информацията на сайта, предвид факта, че тя е предоставена от производителя/вносителя.

 3. Да не носи отговорност в случаите, когато потребителят не е проверил цялостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие установи, че тя е нарушена.

 4. Да променя съдържанието в сайта по всяко време и  без предупреждение.

 5. Да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, Orex.bg има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива. 

 6. Без предварително известие да променя настоящите общи условия по всяко време, като промяната ще бъде отразена на настоящата страница.

 

Права на Потребителя:

 1. Да получи поръчаните стоки в съответствие с направената поръчка на сайта.

 2. Да получава информация относно статуса на направена поръчка.

 3. Да променя профила с личните си данни в сайта.

 4. Да замени или върне продукт при рекламация.

 5. Да получи гаранционно обслужване спрямо гаранционните условия.

 6. Да върне закупена стока в 14 дневен срок при законните условия за отказ от поръчка направена през Интернет.

 

Задължения на Потребителя:

 1. Да спазва настоящите общи условия.

 2. Да ползва правото на рекламация и гаранционно обслужване по съответния ред и условия.

 3. Да провери получената пратка в момента на получаването й от куриера.

 4. Да заплати цената на съответната стока/стоки.

 

Право на отказ от стока:

 1. Съгласно чл. 50 от ЗЗП всеки потребител има право да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаване на стоката. Сумата, съответстваща на цената на върнатата стока, ще бъде възстановена на потребителя без неоправдано забавяне и в срок от 14 дена след упражняване на правото на отказ от стоката.

 

Условия за ползване на правото на отказ от закупена стока:

 1. Върнатата стока трябва да бъде в добър търговски вид, да не е била употребявана по какъвто и да било начин и да е в ненарушена оригинална опаковка (кутия). Стоки, които не отговарят на това условие, не могат да бъдат върнати. Моля, имайте предвид, че правото на отказ от поръчка съществува, за да ви позволи да се запознаете със стоката по същия начин, както в реален магазин, а не за да я използвате безплатно в продължение на 14 дни.

 2. Разходите по транспортиране на стоката от клиента към Orex.bg са за сметка на клиента.

 3. Отказ от закупена стока се осъществява след като ни изпратите e-mail, в който изявявате желанието си за отказ или e-mail с попълнен стандартен формуляр за отказ.

 

Право на рекламация:

 1. Съгласно ЗЗП всяка закупена стока има 2 години законова гаранция. В този срок Потребителят може да ползва правото си на рекламация на закупената стока.

 2. Можете да ползвате правото си на рекламация при:

 • Констатирани липси в продукта;

 • Дефекти в продукта;

 • Несъответствие с поръчания продукт (изключение са незначителни разлики, в това число - споменатите по-горе възможни различия в цветовите нюанси).

 1. Рекламации можете да предявявате на email: office@orex.bg или на 0887 95 91 91. До 10 работни дни ще получите становище по предявената рекламация. Срокът за удовлетворяване на рекламация е 14 дни.

 

Право на гаранционно обслужване:

 1. Стоките, които се продават от Orex.bg са нови и със съответната търговска гаранция (различно от законовата гаранция), която е предоставена от производителя/вносителя.

ВАЖНО!
Запазете документа удостоверяващ плащането (касова бележка, бележка за пощенски паричен превод, извлечение от Borica или банков превод), защото той ви е необходим в случай на гаранционно обслужване на стоката.

 

Възможни проблеми при изпълнение на поръчката:

 1. Един или повече от поръчаните артикули не е на лице (Orex.bg не поддържа на склад всички продукти, които се предлагат на сайта!). При такива обстоятелства представител на Orex.bg ще се свърже с Потребителя във възможно най-кратки срокове, за да го информира.

 2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен.

 3. Неуспешно плащане, при избор на банков превод за извършване на транзакцията.

 4. Погрешен телефон за връзка с клиента.

В случай на проблеми при доставката причинени от Orex.bg, то Orex.bg носи отговорност за всички възникнали допълнителни разходи. Потребителят покрива допълнителните разходи в случай, че той е отговорен за възникването им.

 

Методи за плащане:

 1. Наложен платеж (при получаване на стоката) – Потребителят плаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката.

 2. Плащане по банков път – Потребителят извършва банков превод по сметка на Orex.bg.

 3. Плащане с карта, чрез БОРИКА – (приема плащания с карти Борика, Master Card, Maestro, Visa Electron, Visa Classic) – при избор на тази опция потребителят ще бъде пренасочен към системата на БОРИКА, където ще може да извърши необходимата транзакция. Едва след потвърждение от системата на Борика за получената сума, съответната поръчка ще бъде изпратена.

 4. Плащане при условия на лизинг (на изплащане) - сключва се договор с ''Уникредит кънсюмър файненсинг'' АД, с които се уговарят подробностите.

 

Приложение: Стандартен формуляр за отказ